USA:s president är som en inälvsparasit!

Att USA har fått en ny president, det är väl ingen som kan ha missat? Och att han tar väldigt mycket mediautrymme? Så snart som alla pratar om presidenten.

Göran Everdahl erkänner i Spanarna i P1 att han inte kan få nog av presidenten. Han berättar att det sista han gör innan han lägger sig och det första han gör när han vaknar är att kolla vad mannen har haft för sig det senaste dygnet.
Och att han gör märkliga uttalanden, det är också svårt att värja sig emot.

Vad hände egentligen??
Vad hände egentligen??

När han i ett tal nämner Sverige;

You look at what’s happening last night in Sweden. Sweden, who would believe this. Sweden…

går miljoner timmar åt världen över att analysera vad han egentligen menar. Flera tusen inlägg skrivs där allt från kåta älgar, melodifestivalen, invandring, fattiga pensionärer, bildspojlande hundar, gräddiga semlor, simmande grisar och barnuppfostran läggs fram som förklaring till det märkliga uttalandet.

I USA styrs makten genom maktdelning. Till skillnad från Sverige där statsministern tillsammans med regeringen har total makt att bestämma vad de vill så länge de har majoritet i riksdagen. Men i USA har presidenten i sig inte lika stor enskild makt.

En grundprincip är maktdelning, som tillämpas på flera sätt. På den övergripande federala nivån är makten delad mellan tre institutioner: den lagstiftande (kongressen), den verkställande (presidenten) och den dömande (högsta domstolen). Dessutom finns det en maktdelning mellan de federala myndigheterna å ena sidan och de enskilda delstaterna å den andra. /dn.se

Jag och Jonas är inne på samma spår
Två själar – en tanke

Men, han styr världen genom att hålla kloka och mindre intelligenta tyckare sysselsatta med att tolka vad han säger och skriver. Det är den makten som är farlig. Precis det här fenomenet beskriver också Jonas Hallberg i sin spaning ”Titta på pippin” från 3 mars i år.

Jag skulle vilja jämföra honom med en inälvsparasit. Jag har candida i min mage. Det betyder att det i mina tarmar sitter en svamp som lever av det socker jag petar i mig. Ju mer livsmedel som kan förvandlad till socker, såsom rent vitt socker, mjöl, frukostflingor och mjöl, ju mer växer svampen. Och ju större svampen blir ju mer mosig i hjärnan blir jag, ju mer utslag får jag i ansiktet, ju mer oföretagsam blir jag och ju större midjeomfång får jag.
Det enda botemedlet är att helt avstå från socker och mjöl vilket jag har gjort hittills i tre veckor.

Ett spännande tidsfördriv
Ett spännande tidsfördriv

Under den tiden har jag sytt två dräkter och en klänning, läst fyra böcker, stickat en tröja och tittat ikapp serier på Netflix samt Homeland på SVT.

 

 

Narcisissus, älskade sin spegelbild
Narcisissus, älskade sin spegelbild

USA:s president är en uppmärksamhetknarkare, en narcissism. Han lever för sina idiotiska, rasistiska och enkla uttalanden. Ju mer uppmärksamhet han får desto större blir han.
Vi borde bota den narcissistiska presidenten på samma sätt som jag botar min candida, genom att sluta konsumera honom och hans twitterkonto.

Så kan vi istället lägga vår tid på de stora viktiga frågorna; Klimatförändringarna, resursfördelningen, världsfreden och jämlikheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *