17 miljoner – vad fick vi?

Så fick prinsessan sin Daniel
Så fick prinsessan sin Daniel och vi fick betala. Foto: Svensk Damtidning

Alla som någon gång gift sig vet att det kostar en del pengar. Traditionellt gör gällande att det är brudens pappa som betalar bröllopet, men nu för tiden betalar brudparet själva för sin stora dag. De flesta – men inte kungabarnen.

Tre bröllop;
Victoria och Ockelbo-Daniel, Madeleine och engelsmannen Chris samt Carl-Philip och Paradise Hotel – Sofia.
Dessa bröllop kostade oss skattebetalare mer än 17 miljoner tillsammans.
Victoria Bernadottes bröllop var dyrast, en fest i dagarna tre där vi som inte var bjudna fick bidra med 10 miljoner kronor. Vi kan väl hoppas att den halva miljonen människor som kantade kortegevägen samt de som satt bänkade framför teven kände att de fick valuta för pengarna.

17 miljoner! Med en stadsbudget på nära 900 miljarder kronor kanske det känns som om det inte är något att bråka om. Men det är ett mycket tydligt ställningstagande från staten. Det är ett tecken på att vi inte är lika inför lagen.

Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk, skrev Wilhelm Moberg 1955.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *