Feminism och islamism går inte ihop!

Låt mig få säga det här en gång för alla:

Feminism och islamism är inte kompatibla!
Feminismen vill ge kvinnor rätt till sitt eget liv och sina kroppar.
Islamismen vill kontrollera kvinnors liv och deras kroppar.

I Sverige ser vi hur islamistiska parallellsamhällen breder ut sig i storstädernas förorter , där organisationer arbetar för införande av sharialagar. Dessa lagar skulle innebära att svensk lagstiftning underställs Koranen. Tryck- och yttrandefrihet, religionsfrihet och jämställdhet upphör att existera och demokratin ersättas av klanstyre.

Zeliha Dagli från Husby, foto:Aftonbladet

I en debattartikel i Aftonbladet från förra året beskrev Zeliha Dagli hur ”Skäggiga skuggor” tar över i Husby samt fördömer kvinnor med ett västerländskt beteende.
I mitt område vill jag slippa fördömande blickar av stirrande män. Jag vill ta hem vem jag vill men i dag kan jag inget då mina rättigheter begränsas och styrs i mitt bostadsområde. Alla dessa skäggiga ”skuggor” skrämmer mig.

Heidi Avellan, foto:Sydsvenskan
Heidi Avellan, foto:Sydsvenskan

Artikeln följs upp i Sydsvenskan där Heidi Avellan bekräftar att liknande beteende finns även i Rosengård.
”De som hatar kvinnor allra mest hotar världsfreden. Tänk terrorgruppen IS. Demokratier med mycket våld mot kvinnor är lika osäkra och instabila som icke-demokratier.
Sverige får inte ens närma sig det sluttande planet.
När en kvinnas frihet kringskärs drabbas inte bara hon, hela samhället försvagas.

 

I Sydsvenskan skriver också skriver också demokratiminister Alice Bah Kunke under parollen ”Våga stå upp för demokratin” menar att vi svenskar har varit för dåliga på att försvara det självklara; ”demokrati och frihet ska gälla alla – även förortens kvinnor”.

Kulturminister Bah Kunke, foto:svt
Kulturminister Bah Kunke, foto:svt

Bah Kunke klargjorde också i gårdagens Agenda att  det är viktigt att vi behandlar alla människor på samma goda sätt. Med respekt oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.
Hon fortsätter också kommentera frågan om skilda badtider för män och kvinnor i kommunala badhus med att ”Som regel är jag väldigt glad för att de flesta av våra förvaltare har som regel att vi har delade badtider (med både män och kvinnor i bassängen samtidigt – red. anm). Det ser jag som en seger efter många års och generationers jämställdhetskamp.” Klart besked från ministern. Skilda badtider är inte en fråga om jämställdhet, tvärtemot.

Vi kan också i skrifter från Dawah-rörelsen läsa oss till vad det skulle innebära om vi lät islamisterna få inflytande över vårt rättsväsende.

  • Islam ser kvinnans roll i samhället som mor och hustru som hennes mest väsentliga roll. Islam lyfter fram arbetet med att uppfostra barn som en livsviktig roll, som till stor del formar nationens framtid.
  • Mannen är ansvarig för försörjning, beskydd och generellt ledarskap av familjen.
  • Islam förbjuder inte polygami. Islam snarare reglerar och begränsar den. Polygami varken krävs eller uppmuntras, men är helt enkelt tillåten med villkor.
  • Enligt de islamistiska klädreglerna ska muslimska kvinnor täcka hela kroppen, utom ansiktet och händerna (enligt vissa lärda kan de även visa fötterna)Det är också en plikt för dem att klä sig så när de är ute bland folk eller bland män som det inte är permanent förbjudet för dem att gifta sig med på grund av: (1) släktskap, (2) relation p g a giftermål, eller (3) amningsrelation. Detta är en plikt för kvinnor från pubertetsåldern.” Källa; broschyren ”Kvinnan i Islam
Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg, foto:gd.se
Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg, foto:gd.se

Dawah-rörelsen har blivit noggrant granskat av Gefle Dagbllad, bland annat för koppling mellan Gävles moské och rekrytering till IS. Detta lett till att tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare mordhotats.

Men det finns nämligen fler, mycket välorganiserade islamister därute, inte minst tack vare bidrag av svenska skattemedel. Dessa politiska islamister, som seglar under falsk flagg, har också kopplingar till Miljöpartiet och Socialdemokraterna, enligt Johan Westerholm på Ledarsidorna.se. Det här är bara toppen på ett isberg enligt honom.

 

 

Rebwar Hassan, Mp, Foto:riksdagen.se
Rebwar Hassan, Foto:riksdagen

Men hur kan det ha gått så här illa? Det har miljöpartisten Rabwar Hassan, gruppledare (MP) Skärholmen svar på då han skriver i Dagens Samhälle:

”Genom att stämpla all kritik mot religiösa muslimer som islamfobi och brännmärka vissa som rasister har mycket av diskussionen inom MP tystnat”.

 

 

Människor får ha vilka åsikter som helst.
Bara de inte försöker kleta dem på oss andra.
Religiös övertygelse är som en penis. Var stolt över att du har en, men vifta inte med den offentligt! Och tryck inte in den där den inte är önskvärd.

 

En reaktion på ”Feminism och islamism går inte ihop!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *