Makthunger

Miljöpartiet har under de senaste åren haft en tydlig strategi vad gäller väljarstödet. De har arbetat aktivt för att attrahera personer med utländsk bakgrund.

Miljöpartiet, på väg att vissna?
Miljöpartiet, på väg att vissna?

För att fånga dessa väljare var partiet tvunget att förnya politiken. I Miljöpartiets fall innebar det att miljöfrågan och den gröna omställningen fick stå tillbaka för det tydliga kravet på allas lika rätt. Ett krav som innebar allt till alla samt fri invandring. Och som ett parti i opposition skrek Miljöpartiet högt om orättvisor utan att behöva svara för konsekvenser eller visa på lösningar.

Sedan valet förra året sitter partiet i regeringsställning och måste nu ta ansvar och fatta obekväma beslut.
I går fattades ett sådant beslut, att stoppa flyktingströmmen till Sverige. Gräsrötterna rasar, vice statsminister gråter på presskonferensen och partiföreträdare på alla plan försöker försvara beslutet.

I och med gårdagens beslut har nu partiet helt övergett sin ideologi. Elaka tungor skulle säga att de prostituerat sig för makten. Sådan är inte jag. Men jag hoppas att väljarna ser att det är ett parti utan både ideologi och kurage. Där makthunger och egen vinning står över viljan att förändra och göra gott.

Makt korrumperar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *