Månadsarkiv: maj 2016

Skolan – en plats för individualister?

Foto; stulen från Netflix
Foto; stulen från Netflix

Jag tittar med stor behållning på serien Rita på Netflix. Den handlar om en lärare som är sig själv i alla lägen. Hon röker, ligger runt och säger sanningen till alla, även till de som inte bett om det. Och lyckas nå fram de besvärligaste eleverna.
(Nåja, så här efter några avsnitt kan jag kanske erkänna att hon är lite överdriven i sin motvilja att bli vuxen.)

Parallellt, men inte samtidigt 🙂  läser jag också Fredrik Ekelunds bok; Sälj! Därifrån citerar jag: Det första misstaget du riskerar att begå är att tona ner dig själv, för att du är rädd att andra inte klarar av att du är dig själv till hundra procent. Tänk inte så, att låta bli att säga sanningar och inte bjuda på dig själv, öppet och ärligt, är ett misstag som kan stå dig dyrt. Många kämpar hårt för att dölja sina rätta jag, eftersom de tror att det är något fel på dem, Glöm allt det där. Meningen är att du ska vara exakt som du är!

Har föräldrar för stor makt i skolan?
Har föräldrar för stor makt i skolan?

Som lärare i den svenska skolan är det förhållningssättet och det tipset helt förkastligt. Där hyllas likriktning och identitetslöshet högst av alla förmågor. Ju mer som en tapet på väggen, ju mer hyllad lärare – av skolledningen och av föräldrar. Och med nuvarande skolpengssystem när en elev är värd i runda slängar 100.000 kronor per år så kan tillräckligt arga föräldrar avsätta en duktig lärare, som ve och fasa någon gång låter det personliga lysa igenom.

Men eleverna de vill ha en person bakom katedern av kött, blod och åsikter. Är det en del av den svenska skolans förfall? Att lärare är känslolösa undervisningspersoner samtidigt som barnen i skolan letar efter förebilder?

 

Jag söker skolledare som vågar stötta och tro på sin personal samt visar på stor integritet!
Jag hoppas att på sikt själv bli en sådan stark rektor!

17 miljoner – vad fick vi?

Så fick prinsessan sin Daniel
Så fick prinsessan sin Daniel och vi fick betala. Foto: Svensk Damtidning

Alla som någon gång gift sig vet att det kostar en del pengar. Traditionellt gör gällande att det är brudens pappa som betalar bröllopet, men nu för tiden betalar brudparet själva för sin stora dag. De flesta – men inte kungabarnen.

Tre bröllop;
Victoria och Ockelbo-Daniel, Madeleine och engelsmannen Chris samt Carl-Philip och Paradise Hotel – Sofia.
Dessa bröllop kostade oss skattebetalare mer än 17 miljoner tillsammans.
Victoria Bernadottes bröllop var dyrast, en fest i dagarna tre där vi som inte var bjudna fick bidra med 10 miljoner kronor. Vi kan väl hoppas att den halva miljonen människor som kantade kortegevägen samt de som satt bänkade framför teven kände att de fick valuta för pengarna.

17 miljoner! Med en stadsbudget på nära 900 miljarder kronor kanske det känns som om det inte är något att bråka om. Men det är ett mycket tydligt ställningstagande från staten. Det är ett tecken på att vi inte är lika inför lagen.

Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk, skrev Wilhelm Moberg 1955.

Mitt feministiska hjärta gråter!

Med ett parti som rasat från 6,89% i valet 2014 till lägsta stödet på 10 år; 4,3% behövs förändring. Om kräftgången fortsätter kan det bli svårt att få de 4% som krävs för en riksdagsplats efter valet 2018. Men istället för att ta itu med roten till det onda, den islamistiska infiltreringen väljer språkrören att ställa sina platser till förfogande.

Åsa Romson, foto: Aftonbladet

Så idag kom valberedningens besked, Gustav Fridolin sitter kvar men Åsa Romson uppmanas att avgå och ersättas av Isabella Lövin. Vart tog det feministiska tänket vägen?
Samtidigt meddelar Romson att hon kommer avgå som minister.

 

– Romson är den som levererat som minister medan Fridolin bara pladdrat som vanligt.

– Språkrörsuppdraget är ett uppdrag i par. Ska en bort ska båda bytas ut.

Islamister, Foto: Sydsvenskan

– Romson har slängt ur sig en och en annan groda, men Fridolin har försvarat islamister som Kaplan – med täta kopplingar till AKP och antidemokraten Erdogan – och Kahn som varken kan ta avstånd från dödsstraff på ateister eller ta kvinnor i hand.

 

Vad finns då kvar av ett parti som tror på allas lika rätt, feminism och grön omställning?

Det svåra beslutet jag tog för ett år sedan att lämna partiet känns bara mer och mer som rätt väg att gå.

Åsa, gör som jag, lämna det sjunkande skeppet!

Feminism och islamism går inte ihop!

Låt mig få säga det här en gång för alla:

Feminism och islamism är inte kompatibla!
Feminismen vill ge kvinnor rätt till sitt eget liv och sina kroppar.
Islamismen vill kontrollera kvinnors liv och deras kroppar.

I Sverige ser vi hur islamistiska parallellsamhällen breder ut sig i storstädernas förorter , där organisationer arbetar för införande av sharialagar. Dessa lagar skulle innebära att svensk lagstiftning underställs Koranen. Tryck- och yttrandefrihet, religionsfrihet och jämställdhet upphör att existera och demokratin ersättas av klanstyre.

Zeliha Dagli från Husby, foto:Aftonbladet

I en debattartikel i Aftonbladet från förra året beskrev Zeliha Dagli hur ”Skäggiga skuggor” tar över i Husby samt fördömer kvinnor med ett västerländskt beteende.
I mitt område vill jag slippa fördömande blickar av stirrande män. Jag vill ta hem vem jag vill men i dag kan jag inget då mina rättigheter begränsas och styrs i mitt bostadsområde. Alla dessa skäggiga ”skuggor” skrämmer mig.

Heidi Avellan, foto:Sydsvenskan
Heidi Avellan, foto:Sydsvenskan

Artikeln följs upp i Sydsvenskan där Heidi Avellan bekräftar att liknande beteende finns även i Rosengård.
”De som hatar kvinnor allra mest hotar världsfreden. Tänk terrorgruppen IS. Demokratier med mycket våld mot kvinnor är lika osäkra och instabila som icke-demokratier.
Sverige får inte ens närma sig det sluttande planet.
När en kvinnas frihet kringskärs drabbas inte bara hon, hela samhället försvagas.

 

I Sydsvenskan skriver också skriver också demokratiminister Alice Bah Kunke under parollen ”Våga stå upp för demokratin” menar att vi svenskar har varit för dåliga på att försvara det självklara; ”demokrati och frihet ska gälla alla – även förortens kvinnor”.

Kulturminister Bah Kunke, foto:svt
Kulturminister Bah Kunke, foto:svt

Bah Kunke klargjorde också i gårdagens Agenda att  det är viktigt att vi behandlar alla människor på samma goda sätt. Med respekt oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.
Hon fortsätter också kommentera frågan om skilda badtider för män och kvinnor i kommunala badhus med att ”Som regel är jag väldigt glad för att de flesta av våra förvaltare har som regel att vi har delade badtider (med både män och kvinnor i bassängen samtidigt – red. anm). Det ser jag som en seger efter många års och generationers jämställdhetskamp.” Klart besked från ministern. Skilda badtider är inte en fråga om jämställdhet, tvärtemot.

Vi kan också i skrifter från Dawah-rörelsen läsa oss till vad det skulle innebära om vi lät islamisterna få inflytande över vårt rättsväsende.

  • Islam ser kvinnans roll i samhället som mor och hustru som hennes mest väsentliga roll. Islam lyfter fram arbetet med att uppfostra barn som en livsviktig roll, som till stor del formar nationens framtid.
  • Mannen är ansvarig för försörjning, beskydd och generellt ledarskap av familjen.
  • Islam förbjuder inte polygami. Islam snarare reglerar och begränsar den. Polygami varken krävs eller uppmuntras, men är helt enkelt tillåten med villkor.
  • Enligt de islamistiska klädreglerna ska muslimska kvinnor täcka hela kroppen, utom ansiktet och händerna (enligt vissa lärda kan de även visa fötterna)Det är också en plikt för dem att klä sig så när de är ute bland folk eller bland män som det inte är permanent förbjudet för dem att gifta sig med på grund av: (1) släktskap, (2) relation p g a giftermål, eller (3) amningsrelation. Detta är en plikt för kvinnor från pubertetsåldern.” Källa; broschyren ”Kvinnan i Islam
Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg, foto:gd.se
Gefle Dagblads chefredaktör Anna Gullberg, foto:gd.se

Dawah-rörelsen har blivit noggrant granskat av Gefle Dagbllad, bland annat för koppling mellan Gävles moské och rekrytering till IS. Detta lett till att tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare mordhotats.

Men det finns nämligen fler, mycket välorganiserade islamister därute, inte minst tack vare bidrag av svenska skattemedel. Dessa politiska islamister, som seglar under falsk flagg, har också kopplingar till Miljöpartiet och Socialdemokraterna, enligt Johan Westerholm på Ledarsidorna.se. Det här är bara toppen på ett isberg enligt honom.

 

 

Rebwar Hassan, Mp, Foto:riksdagen.se
Rebwar Hassan, Foto:riksdagen

Men hur kan det ha gått så här illa? Det har miljöpartisten Rabwar Hassan, gruppledare (MP) Skärholmen svar på då han skriver i Dagens Samhälle:

”Genom att stämpla all kritik mot religiösa muslimer som islamfobi och brännmärka vissa som rasister har mycket av diskussionen inom MP tystnat”.

 

 

Människor får ha vilka åsikter som helst.
Bara de inte försöker kleta dem på oss andra.
Religiös övertygelse är som en penis. Var stolt över att du har en, men vifta inte med den offentligt! Och tryck inte in den där den inte är önskvärd.